Afspraak maken / contact


Ga naar

Wie is Wie


Ga naar

Algemene informatie

Op het spreekuur van de huisarts gaat het niet alleen over lichamelijke klachten, ook psychische klachten kunnen worden besproken. Indien nodig kan de huisarts u daarvoor verwijzen naar de praktijk-ondersteuner (POH-GGZ) met wie u een aantal gesprekken kunt voeren. Het doel is dat u weer grip krijgt op uw situatie.
De praktijkondersteuner heeft ervaring met en kennis van psychische klachten.


Wie zijn wij

Sebastiaan Bruinsma, Stef Elizen en Nelly van Berkel voor volwassenen en Leonieke Rooms voor de jeugd (0-23jr). Onze spreekkamers en wachtkamer bevindt zich op de 5e verdieping, achter in de gang.


Afspraak maken?

Na overleg met uw huisarts wordt er meteen een afspraak gemaakt bij de praktijk-ondersteuner. Als u een afspraak moet afzeggen of wil verplaatsen naar een andere dag, dan doet u dat via de assistente van uw huisarts. Ook voor andere vragen kunt u bij haar terecht.


Kosten?

Aan de gesprekken met de POH-GGZ zijn geen kosten verbonden.


Wat kan de Praktijkondersteuner GGZ zoal doen?
  • Een probleem verhelderen en bekijken wat hiervan de mogelijke oorzaak is. Bijvoorbeeld, wat is er aan de hand? Welke factoren houden u klachten wellicht in stand?
  • Opstellen en bespreken van een vervolgstappenplan met u. Vaak kan de POH GGZ adviseren hoe u zelf weer beter kan worden, of overleggen met u en de huisarts om andere professionele hulp in te schakelen.
  • Het geven van educatie. Hoe zijn de klachten ontstaan? Wat zegt de theorie en de praktijk over mogelijke opties tot verbetering.
  • De praktijkondersteuner kan u helpen, ondersteunen met advies, zodat u zelf weer in staat bent de juiste koers uit te stippelen. Mocht dat door de ernst van de klacht niet lukken, dan kijken we samen waar dat aan kan liggen, en welke zorg beter zou aansluiten.

Wie is wie

Bas Bruinsma
Praktijk-ondersteuner geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen

Werkdagen:

Maandag t/m vrijdag
Stef Elizen
Praktijk-ondersteuner geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen

Werkdagen:

Maandag t/m vrijdag
Nelly van Berkel
Praktijk-ondersteuner geestelijke gezondheidszorg voor het zorgpad

Werkdagen:

Woensdag
Leonieke Rooms
Praktijk-ondersteuner geestelijke gezondheidszorg - Jeugd

Werkdagen:

Woensdagmiddag en vrijdagmiddag
Rolinka Romkes
Praktijk-ondersteuner geestelijke gezondheidszorg - Jeugd

Werkdagen:

...


Erik Pronk
Praktijk-ondersteuner geestelijke gezondheidszorg - Volwassenen

Werkdagen:

...


Afspraak maken Praktijkondersteuners Sebastiaan Bruinsma en Elisabeth Sanders zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer op 023-8900166 en 023-8900173  of via e-mail (resp.) bruinsma@gcschalkwijk.nl en sanders@gcschalkwijk.nl. De praktijkondersteuners van de huisarts, Geestelijke GezondheidsZorg (POH GGZ) Op het spreekuur bij de huisarts gaat het doorgaans niet alleen over lichamelijke klachten. Lichamelijke klachten gaan niet zelden gepaard met emotionele pijn en vervelende …