Afspraak maken / contact


Ga naar

Wie is Wie


Ga naarHanenoudercursus

Voor meer informatie klik op onderstaande button voor meer informatieGa naar


Specialisaties

Voor meer informatie klik op onderstaande button voor meer informatie


Ga naar
Algemene informatie
Afspraak maken

U kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 023-5260628. voor een afspraak. Ook kunt u via het contactformulier een bericht sturen.:


Afspraak wijzigen of afzeggen

De afspraak wijzigen of afzeggen dient u minimaal 24 uren van te voren te doen. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken (ongeacht de reden) worden bij u persoonlijk in rekening gebracht en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.


De eerste afspraak

Meenemen:

 • Verwijzing van de huisarts, tandarts of specialist
 • Verzekeringspasje
 • Geldig legitimatiebewijs
Check bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

De praktijk

Sinds 1991 is Mary de Boer, logopediste en stottertherapeute met haar praktijk gevestigd in Haarlem. Inmiddels is deze uitgegroeid tot een grote praktijk met 4 locaties in Haarlem centrum/noord. Gezondheidscentrum Schalkwijk, locatie op basisschool ‘’ De Meer’’ en een locatie in de Zuiderpolder.

De praktijk richt zich op logopedische begeleiding voor kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen.

In de praktijk is specifieke aandacht voor:

 • Stotteren
 • Stemstornissen
 • Neurologie (o.a. afasie, dysartrie, Parkinson en slikstoornissen)
 • Jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken
 • OMFT (o.a. open mondgedrag, slissen, duimen)
 • Spraakstoornissen (o.a. articulatieproblemen, binnensmonds spreken, broddelen)
 • Taalstoornissen
 • Preverbale logopedie (drink- en voedingsproblemen bij baby’s en kleine kinderen).

Taalstoornissen


Intake en onderzoek

Bij de eerste afspraak neemt u mee:

 • De verwijsbrief van de arts
 • Geldig identiteitsdocument.
 • De logopediste zal vragen naar uw NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) en uw ziektekostenverzekering.


De logopediste bespreekt gezondheidsprobleem. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden en vervolgens worden de resultaten met u besproken en wordt een behandelplan opgesteld.

Wie is wie

Mary de Boer- Groen
Logopediste, praktijkhoudster, stottertherapeut en gecertificeerd hanentherapeut


specialisaties: stotteren, verworven neurologische stoornissen (afasie, ziekte van Parkinson) en niet- of nauwelijks sprekende jonge kinderen (Hanentherapeut).

Ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en  NVLF-kwaliteitsregisters Stotteren, Afasie en Hanen. Daarnaast is zij ook ingeschreven in het EFS-register (European Fluency Specialists) en aangesloten bij het ParkinsonNet. Daarnaast is zij geregistreerd bij the Hanen Centre (Canada) als gecertificeerd hanentherapeut ‘’ It is two to talk’’.
Werkdagen:
Dinsdag en woensdag-middag
Claudia Philippo
Logopediste


Specialisaties:Jonge kinderen met fonologische articulatieproblemen, volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH) met communicatieproblemen (afasie, dysarthrie). Ingeschreven in het NVLF-kwaliteitsregister Afasie.

Werkdagen:
maandag, woensdag en vrijdag
Yara de jonge
Logopediste, manager praktijkvoering en gecertificeerd hanentherapeut 


Specialisaties: Ingeschreven in het NVLF-kwaliteitsregister Hanen en aangesloten bij het ParkinsonNet. Zij is ook gespecialiseerd in OMFT. Daarnaast is zij geregistreerd bij the Hanen Centre (Canada) als gecertificeerd hanentherapeut ‘’ It is two to talk’’.

Werkdagen:
Maandag, en woensdag
Lisa Derkx
Logopediste en preverbaal logopediste


specialisaties: Ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en het NVLF-kwaliteitsregister pre-verbaal logopedist, ook gespecialiseerd in afwijkend mondgedrag (OMFT) en spraak- en taalproblemen. Daarnaast is zij aangesloten bij het multidisciplinaire netwerk LEF-kids.

Werkdagen:
maandag, woensdag en vrijdag.
Ellen Joosten
Logopediste en dyslexiebehandaar


specialisaties: Ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. En gespecialiseerd in  stem, dyslexie, verworven neurologische stoornissen, spraak- en taalproblemen.

Werkdagen:
Donderdag
Michelle Blokker
Logopediste, dyslexiebehandelaar en gecertificeerd hanentherapeut 


Specialisaties: Ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en het NVLF-kwaliteitsregister dyslexie en Hanen. Daarnaast is zij geregistreerd bij the Hanen Centre (Canada) als gecertificeerd hanentherapeut ‘’ It is two to talk’’. Zij is gespecialiseerd in  dyslexie, fonologische stoornissen en taalstoornissen en stemproblemen bij kinderen.

Werkdagen:
Donderdag
Marit van der Horst
Logopediste 


Specialisaties: Ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Zij is gespecialiseerd in stemstoornissen en genderdysfonie.

Werkdagen:
Donderdag en vrijdag
Afspraak maken U kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 023-8900172 voor een afspraak. Ook kunt u via het contactformulier een bericht sturen. Afspraak wijzigen of afzeggen De afspraak wijzigen of afzeggen dient u minimaal 24 uren van te voren te doen. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken (ongeacht de reden) worden bij u persoonlijk in rekening gebracht en