Afspraak maken / contact


Ga naar

Wie is Wie


Ga naar

Zorgprogramma's

Wilt uw meer informatie? Onze zorgprogramma's staan verderop de pagina zorgvuldig beschreven.


Ga naar

Vacatures

Voor meer informatie klik op onderstaande link voor de actuele vacature


Ga naar

Fysiotherapie mensendieck

Algemene informatie

Afspraken kunt u bij de centrumassistente maken via telefoonnummer: 023-5361467.


De praktijk

In de praktijk werken meerdere ervaren fysiotherapeuten en een oefentherapeut. Zij bieden u diverse soorten therapie: Daarnaast worden er regelmatig verschillende cursussen georganiseerd. Onder speciaal zorgaanbod hierover meer informatie. De praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Schalkwijk, waar de therapeuten nauw samenwerken met de diverse zorgverleners. Op deze multidisciplinaire wijze bieden zij u de beste zorg.

  • Fysiotherapie
  • Mensendieck en oefentherapie
  • Psychosomatische fysiotherapie
  • Fysiotherapie in de Geriatrie
  • Medical Taping
  • Samenwerkingsprogramma’s voor specifieke doelgroepen
De eerste afspraak

Voor een bezoek aan de fysiotherapeut of oefentherapeut heeft u geen verwijsbrief nodig van een (huis)arts. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut of oefentherapeut te gaan, wordt door de therapeut tijdens de eerste afspraak vastgesteld wat uw gezondheidsprobleem is. Het kan dan zijn dat u wordt doorverwezen worden naar een collega therapeut of huisarts. Wanneer u wel behandeld kunt worden door de fysiotherapeut dan start deze, in overleg met u, een intake, het onderzoek en de behandeling.


Intake en onderzoek

Bij de eerste afspraak neemt u mee:

  • Eventueel de verwijsbrief van de arts
  • Geldig identiteitsdocument.
  • De centrumassistente zal vragen naar uw NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) en uw ziektekostenverzekering.

De fysiotherapeut bespreekt met u uw gezondheidsprobleem. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden en kan het zijn dat u zich hiervoor gedeeltelijk moet uitkleden. Vervolgens worden de resultaten met u besproken en wordt een behandelplan opgesteld.

Wie is wie

Simone Lanson
Oefentherapeut Mensendieck MSc


Haar uitdaging is om cliënten te motiveren en te activeren! En een luisterend oor te bieden. Zij is lid van het Netwerk Chronisch Pijn, Atrose netwerk en het osteoporose platform van het Spaarne Ziekenhuis. Daarnaast begeleidt zij cliënten die deelnemen aan het zorgprogramma Obesitas.

Werkdagen:

dinsdag, woensdagochtend en vrijdag


Eline van de Sluis
Bekkenfysiotherapeut


Eline van der Sluis is sinds maart 2015 werkzaam bij fysiotherapie Schalkwijk. Zij is sinds kort ook binnen onze praktijk werkzaam als bekkenfysiotherapeut. Daarnaast heeft ze de opleiding gedaan als dry needling therapeut wat zij ook toepast bij bekkengerelateerde pijnklachten.

BIG:19919092604

Werkdagen:

dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag


Marjolein van Peppen
Geriatrie Fysiotherapeut MSc:


Marjolein is gespecialiseerd in onderstaande klachten en aandoeningen: gewrichtsklachten, balansproblemen en neurologische aandoeningen. Haar specialisatie gaat uit naar ouderen valpreventie. Behandeld in overleg ook cliënten aan huis. Zij is lid van het Artrose netwerk.

BIG:99920080404

Werkdagen:

dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag


Rocky Loots
Algemeen fysiotherapeut


Rocky is in 2018 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en is Psychsomatisch fysiotherapeut in opleiding. Hij is gespecialiseerd in
• Muskeloskeletale klachten (klachten aan de botten, spieren, pezen en gewrichten)
• Chronische pijnklachten
• SOLK klachten (lichamelijk onverklaarbare klachten)

Naast individuele behandelingen geeft Rocky samen met onze collega Nelly van Berkel de SOLK-cursus.

BIG:89925041004

Werkdagen:

woensdag


Ivar de Wit
Algemeen fysiotherapeut


Ivar is in 2019 afgestudeerd als oefentherapeut-Mensendieck en sinds november 2019 werkzaam in de praktijk. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van (chronische) pijnklachten, houdingsproblematiek en rug- en nekklachten. Naast individuele behandelingen begeleidt hij ook een aantal oefengroepen.

Werkdagen:

maandag, dinsdag en donderdag


Afspraak maken Afspraken kunt u bij de centrumassistente maken via telefoonnummer: 023-5361467. Afspraak wijzigen of afzeggen Indien u een afspraak, om welke reden dan ook, wilt wijzigen of wilt afzeggen, dan dient u dit 24 uur vóór de afgesproken behandeling te melden. Afspraken die niet of te laat worden afgezegd, zullen in rekening worden gebracht. Meer informatie voor