COPD

Chronic Obstructive Pulmonary Disease

Rond uw verjaardag krijgt u via de post een uitnodiging voor deze jaarcontrole. Daarbij vindt u een vragenlijst die u thuis kunt invullen. U maakt via de assistente 023-5367978 een afspraak bij een van de praktijkverpleegkundigen op de vierde etage.

Tijdens de jaarcontrole bespreken wij de door u ingevulde vragenlijst. Hierdoor krijgen wij zicht op de invloed die COPD heeft op uw dagelijkse leven. Aanbod komen o.a. eventuele klachten, voeding, beweging, roken, en uw (inhalatie) medicatie. Ook meten wij uw bloeddruk, lengte en gewicht. Waar nodig geven wij u adviezen en/of informatie om uw conditie te optimaliseren. Het doel van dit consult is de ziektelast met u te bespreken en ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk klachten heeft. Het verkrijgen van ziekte inzicht, aanpassingen in leefstijl en eventuele medicatie wijzigingen zullen hier aan bijdragen.

Als u rookt dan is stoppen met roken het belangrijkste wat u kunt doen voor uw gezondheid. Lukt het u niet om zelfstandig te stoppen, dan kunt u een afspraak maken bij een van de praktijkverpleegkundigen om u hierbij te begeleiden. Voor het stoppen met roken hebben wij een speciaal spreekuur. Meer informatie hierover vindt u elders op de website.

Rond uw verjaardag krijgt u via de post een uitnodiging voor deze jaarcontrole. Daarbij vindt u een vragenlijst die u thuis kunt invullen. U maakt via de assistente 023-5367978 een afspraak bij een van de praktijkverpleegkundigen op de vierde etage. Tijdens de jaarcontrole bespreken wij de door u ingevulde vragenlijst. Hierdoor krijgen wij zicht op de invloed die COPD heeft op uw dagelijkse leven. Aanbod komen o.a. eventuele klachten, voeding, beweging, roken, en uw (inhalatie) medicatie.